torsdag 19 maj 2011

Veckans tips v. 20 - minipärlor

Veckans tips är att göra egna dekorationer av minipärlor. Det är som vanliga pärlplattepärlor fast mycket mindre. Du behöver en pärlplatta till minipärlor, pärlor, bakplåtspapper och ett strykjärn.



Du lägger pärlorna på plattan precis som med en vanlig pärlplatta, men istället för att fylla plattan gör du olika dekorationer. Jag har gjort en ram med matchande fotohörn, en variant av en fransk lilja och ordet "LOVE". Tänk på att lägga bokstäver spegelvänt eftersom den sidan du ska använda sedan är den som ligger neråt på plattan.



Sedan är det dags att stryka ihop pärlorna. Lägg bakplåtspapperet över dina motiv och stryk med ganska låg värme. Eftersom de här pärlorna är så små så smälter de mycket snabbare än större pärlor.



Sedan låter du dem svalna och tar loss dina dekorationer från plattan. Så här blev mina.



Om du har svårt att få tag i minipärlor, tycker det är krångligt eller helt enkelt inte har tid att pärla så kan du köpa pärldekorationer från mig. Priset beror på vad/hur mycket du beställer. Skicka ett e-postmeddelande till info@econoscrap.com om du vill beställa pärldekorationer.

Vill du köpa pärlorna så finns de på Panduro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar