onsdag 1 juni 2011

Veckans tips v. 22 - paperart

Den här veckans tips är inspirerat av papperskonst såsom den av Jeff Nishinaka som gör så här coola grejer:Men eftersom jag inte har gjort nåt liknande tidigare så bestämde jag mig för att prova nåt lite enklare som första försök - fotohörn. För att göra dem behöver du lite tjockare papper (som baksidan på ett kollegieblock ungefär), penna, linjal, kniv (skalpell är allra bäst, men det fungerar med en vanlig vass kniv också) och lim.
Jag börjar med att rita formen på mitt fotohörn och för enkelhetens skull gör jag det i hörnet på papperet.Sedan skär jag ut det och eftersom jag ska måla mitt hörn senare gör det inget om blyertsstrecken syns.Med första biten som mall ritar jag sedan ett hörn till och ritar ytterligare en linje lite innanför den andra.Jag skär ut den så att den blir som en ganska bred ram och ritar sedan ännu en sådan ram, fast med smalare kant.Jag skär ut sista biten och fick visst två fina bonusbitar som jag lägger undan till framtida projekt.Sedan är det dags att limma ihop bitarna. Jag börjar med att limma den tjockare ramen på bottenplattan.Och sedan limmar jag den smalare ramen ovanpå de två första delarna.Sedan är det bara att dekorera. Jag valde att göra på sammma sätt som jag gjorde med beslagen och biljetten i veckans tips vecka 14.Du kan ju också välja att behålla din dekoration vit eller använda färgad kartong.

Här har jag använt ett hörn på ett kort:Om du tycker det verkar krångligt att göra såna här hörn eller helt enkelt inte har tid så kan du köpa dem från mig. Du får 4 hörn för 10 kr + porto. Skicka ett mail till info@econoscrap.com om du är intresserad. Alla pengar jag får in går oavkortat till den nya hemsidan.

1 kommentar:

  1. Wow, så enkelt o oändligt snyggt o med så enkla medel! Skulle kunna göra dem själv men har helt enkelt alldeles för lite tid just nu. Köper gärna 8 hörn för 20.- + porto om det finns möjlighet till det. :) Skickar ett mail oxå för säkerhets skull.
    Kram Susanne

    SvaraRadera