måndag 20 juli 2015

Project life

För ett par dagar sedan fick jag ett paket med en hel hög fina Project Life-kort, men eftersom jag aldrig har hållit på med Project Life så har jag inga sådana plastfickor, så jag googlade och hittade ett tips om hur man kan göra egna. Man tar helt enkelt alldeles vanliga plastfickor eller scrapbookingfickor och syr. Jag ville inte förstöra en dyr scrapbookingficka, så jag tog en helt vanlig billig plastficka, ritade upp rutor som var några mm större än korten och sydde runt kanterna. Sedan sprättade jag upp en sida på varje del för att kunna sätta i korten (som jag ännu inte dekorerat).


Jag sydde med vit tråd eftersom det var det maskinen var trädd med, men man kan ju använda tråd som matchar ens projekt och använda sömmarna som en del av dekorationerna. Sen har man ju fördelen att kunna göra rutor i precis vilken storlek som helst. Eftersom jag valde en A4-plastficka så blev det ju inte riktigt rätt format för korten, men det löste jag genom att använda spillbitar som jag klippte till och använde i de rutor som hade "fel" form.

1 kommentar:

  1. Snyggt! Hade själv en idé att använda vanliga fotofickor, men då ligger alla korten åt sammanhåll och det blev lite tråkigt. Men att blanda med den här varianten skulle fungera :)

    SvaraRadera