lördag 24 november 2012

Veckans tips - tändstickskalender

Veckans tips har ni säkert sett förut, men jag tycker så mycket om de här kalendrarna så att jag delar med mig av det ändå. För att göra kalendern behöver du 24 tändsticksaskar.


Limma ihop dem tre och tre.


Eller, om du är lika galen som jag så viker du egna askar - men jag måste erkänna att det INTE lönar sig ekonomiskt, det var bara det att jag inte hade tillräckligt många tändsticksaskar hemma.


Limma fast fyra av askhögarna på en bottenplatta såhär:


Och limma sedan på en våning till och sätt på en topplatta.


Nu är det dags att dekorera. Jag valde klä kortsidorna med baksidan av det här papperet, som visserligen inte är ett julpapper, men som passade bra ändå.


Eftersom jag tyckte att det fortfarande såg lite tomt ut valde jag att klä lådornas framsidor också.


Sedan var det dags att dekorera varje liten ruta. Jag är ju lite lat, så jag valde att dekorera med silhuetter, en cirkel av samma papper som jag använde att vika lådorna av och lite perfect pearl.För att få lite liv valde jag att limma fast knappar i juliga färger på lådorna. För att de ska bli lättare att dra ut kan man vara smart och fästa ett snöre i varje knapp, men det kom jag på efter att jag hade limmar fast dem.


Sen var det dags för ovansidan. Jag färgade in en doily (litet tårtunderlägg) med stämpeldyna och limmade fast ovanpå kalenderkuben.


Sen klippte jag ut åtta likadana granar i grönt papper. Ett A4-ark räckte precis. Om du vill ha en tätare gran klipper du ut fler granar och om du vill ha den glesare klipper du ut färre.Jag vek varje gran på mitten.


Och limmade sen ihop dem så att de blev runda som en "riktig" gran.


Jag limmade fast granen på "julgransmattan".


Och sen var det dags att klä granen. Jag valde att göra det med silvertråd som jag trädde små bjällror på och limmade fast röda halvpärlor, men det är nog ekonomiskare att trä röda kulor på tråden - det var min tanke från början, men jag hade inga hemma. Stjärnan gjorde jag genom att limma ihop två metallblommor och sätta halvpärlor i mitten.


Nu är kalendern klar och det är bara att fylla lådorna med små fina presenter. Och om du inte vill göra den som julkalender kan du ju dekorera den "ojuligt" och använda som förvaring för små saker som brads, öljetter, knappar och annat. Nästa veckas tips går också att göra i ett sånt format att man kan förvara det i en sån här.

Ha en trevlig pysselvecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar