tisdag 6 december 2011

Veckans tips v. 48-49 - presenttips

Såhär innan jul blir man ju ofta bortbjuden på glöggkvällar, julpyssel och andra små trevliga sammankomster och då kan det vara trevligt att ha med sig en liten present till värden/värdinnan. Mitt första tips är ett bokkort och fördelen med det är att det är ett kort som man får plats med en liten present i. Kanske lite godis, värmeljus (gärna ett sånt där fint dekorerat) eller nåt annat som du vet att personen tycker om.
En glöggflaska brukar ju alltid gå hem och till den kan du göra en flaskkrage. Min är väldigt enkel, röd med ett vitt luddigt band för att få den att se ut som en tomterock och ett annat band som bälte i midjan och som även håller fast tomtens säck som jag fyllt med mandel och russin. Jag satte också på "tomten" en luva, men du dekorerar ju naturligtvis din flaskkrage precis som du själv vill.
En julstrut är ju också enkelt att göra och med lite gott innehåll är den också en trevlig present.
Och sist men inte minst kommer min favorit - stjärnaskarna! De tar lite längre att göra, men de blir väldigt fina. Här är tre i olika storlek som jag har varierat genom att sätta lock på en och vika in flikarna under, en har fått "bulliga" flikar som jag fäst med brads och den tredje har lösa flikar så att den blir mer som en stjärna.
Kom gärna med fler tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar