måndag 20 september 2010

Pysselstafett

Idag är det min tur att dela med mig av ett tips till pysselstafetten och det blir ett enkelt pennställ. Det här behöver du för att komma igång: 6 toarullar, ett scrapbookingark eller annat papper som du gillar. sax, penna, linjal och dubbelhäftande tejp (eller papperslim). Välj ett tunt papper så att det går lätt att fästa på rullarna.Först mäter du upp och markerar hur stora bitar du behöver av papperet (mina var exakt 10x15 cm, men det kan variera beroende på toarullarnas storlek).Nästa steg är att klippa ut de sex pappersbitarna.Steg tre är att sätta fast tejp runt rullarna. Jag valde tre remsor per rulle, men du väljer själv hur mycket du tycker att du behöver. Ett tjockare papper kräver mer tejp.När du har satt tejp runt om så tar du bort skyddspapperet från tejpen och sätter dit ytterligare en bit längst med rullen.Sedan är det dags att klä rullen. Fäst ena kortsidan halvvägs in på den sist ditsatta tejpbiten och var noga med att papperet hamnar rakt. När du fått fast papperet på rullen så ska den andra kortsidan automatiskt hamna på den andra halvan av tejpbiten och fastna så att du får en snygg skarv.Nu är det dags att sätta ihop rullarna. För nedersta lagret räcker det med en bit tejp per rulle och du sätter ihop tre rullar som en bas.För att få på de övriga rullarna måste du tejpa "snett" så att de fäster på rullarna under.När du har fått dit de två övre lagren rullar så är pennstället klart. Om du vill göra det så att det kan stå upp kan du välja att sätta dit en bottenplatta av cardstock eller kartong. Och naturligtvis kan du dekorera ditt pennställ. Ett tips är att använda sig av rosorna som Marie tipsade om tidigare under stafetten.Imorgon kommer nästa bidrag från Art As Usual och hela stafettschemat kan du hitta här.

2 kommentarer:

  1. Det var något av det fiffigaste jag sett på länge. Smart att sätta ihop fler toarullar sådär :) Tack för en fin tutorial!

    SvaraRadera
  2. Hej! Självklart får du länka , det är bara kul:-). Himla smart pennställ du har gjort! Det va precis något jag borde göra för alla mina pennor ligger bara o dräller på skrivbordet. Nu ska jag fortsätta kika på din fina blogg :-) kram kram!

    SvaraRadera